Lån via mobilen

Mange drømme koster penge

Faktisk er det de fleste drømme, der koster penge. Hvis ikke pengene rækker til at udleve drømmene nu og her er der flere og flere, der vælger at optage et hurtig SMS-lån.

SMS-lån
Værd at vide

Hvad er et SMS-lån?

Et SMS-lån er også et kviklån, som oftest dækker de mindre kviklån, som de forskellige låneudbydere tilbyder. Kendetegnene ved SMS-lånet er følgende:

Et hurtigt SMS-lån indebærer typisk en kort løbetid på omkring 30 dage ligesom de fleste kviklån. Det er derfor vigtigt, hvis du vælger at optage et hurtig SMS-lån, at du er opmærksom på de aftalte vilkår, som blev indgået ved optagelsens start.

Sådan optager du et SMS-lån

At optage et hurtigt SMS-lån foregår ikke så overraskende over din mobiltelefon via SMS. SMS’en skal indeholde dine personlige oplysninger samt det beløb, som du ønsker at låne. Efter dette skal du afvente svar om, hvorvidt lånet er godkendt eller ikke. Hvis du er registreret i RKI eller i Debitor Registret, som er de to største registre i Danmark over dårlige betalere, kan du nok ikke blive godkendt til at låne penge. Det samme gør sig gældende, hvis du allerede har et lån hos den samme låneudbyder. Du skal derfor vælge en anden låneudbyder, hvis du ønsker at optage endnu et SMS-lån.

Hele grundlaget for lån som kviklån og SMS-lån er, at du får muligheden for at låne penge i situationer, hvor banken ikke er villig til at tillade det. I banken kan en låneproces tage op til flere uger, da der skal foretages en stor kreditvurdering, og du som kunde skal stille sikkerhed for lånet. Så hvis du står og mangler penge lige nu og her for at kunne realisere dine drømme er banklån derfor en besværlig proces, hvor Kviklån og hurtig SMS-lån er mere fordelagtig.

Hvem kan optage et hurtig SMS-lån?

Det er ikke de samme krav, der stilles af alle låneudbydere. Listen herunder er derfor en samlet liste over de krav, som du kan risikere at blive stillet for at optage et SMS-lån:

Hvis du kan indfri alle disse krav er du, ligegyldig låneudbyder, sikret, at du kan optage et SMS-lån.

Fordelene ved at optage et hurtigt SMS-lån

Der er både fordele og ulemper ved at optage et hurtigt SMS-lån. Fordelene ved lånet er:

Ikke at skulle stille sikkerhed betyder, at du ikke behøver at give garanti for, at låneudbyderne kan få deres penge tilbage. Dette skal du, hvis du eksempelvis vælger at låne penge af et bankinstitut. Ved et bankinstitut forventes det, at du kan stille værdigenstande til sikkerhed således, hvis du kommer i den uheldige situation, hvor du ikke kan betale lånet tilbage, kan banken få sine penge tilbage gennem den sikkerhed, som du har stillet. Værdigenstande kan være bil, bolig mm.

Ved at optage et hurtig SMS-lån bliver du ligeledes ikke stillet til ansvar for, hvad pengene skal bruges til. Du bestemmer derfor selv om pengene skal bruges til en ferie i eksotiske omgivelser, et nyt fjernsyn eller noget helt tredje. Valget er dit.

SMS-lånet er en af de hurtigste måder at låne penge på, så hvis du står i en situation, hvor du mangler penge lige nu og her kan denne låntype være en fordel for dig. Behandlingstiden fra udbyderen er kort.

Ulemperne ved at optage et hurtigt SMS-lån

Det er ingen hemmelighed, at SMS-lån i modsætning til et samlelån er et af de dyreste lån på markedet, som du kan optage. På trods af ovenstående fordele er der også flere ulemper, som er vigtige at være opmærksom på. Ulemperne er blandt andet:

Ved SMS-lån er løbetiden ofte meget kort, typisk omkring 30 dage. Det betyder, at du skal afdrage hele gælden på en gang. For mange kan det være svært at have alle de lånte penge på en gang, hvorfor det kan være svært at betale beløbet tilbage til tiden. Hvis dette også er tilfældet for dig anbefales det kraftigt, at du vælger et forbrugslån, hvor låneperioden er længere. Eksempelvis kan du ved Moneto vælge en løbetid mellem 1 – 180 måneder, hvorfor du ved denne løsning kan fordele gælden over flere måneder, således din hverdag kan fungere, som den hidtil har gjort.

De årlige omkostninger (ÅOP) i procent er det vigtigste nøgletal at være opmærksom på, når du overvejer at optage et lån. ÅOP er den samlede pris for dit lån, hvor alle omkostninger er indregnet. De årlige omkostninger er højere ved SMS-lån end ved andre lån, hvilket er en vigtig faktor at være opmærksom på før, at du optager et hurtigt SMS-lån.

Hvornår er SMS-lån det rigtige valg?

Det kan være svært at afgøre, hvornår SMS-lån er det rigtige valg for dig. SMS-lån bliver for mange brugt på de tidspunkter, hvor man mangler penge lige nu og her. Det bliver derfor kun i de færreste situationer brugt som en langsigtet løsning. Og det er der god grund til. Som tidligere nævnt skal SMS-lån tilbagebetales hurtigt, ofte inden for 30 dage, hvorfor SMS-lån typisk er til småbeløb. Hvis du går med tankerne om at optage et SMS-lån er det en rigtig god idé at få skabt overblik over din økonomiske situation, da det ellers kan ende med at blive en meget dyr fornøjelse for dig. Det anbefales derfor, at du har overvejet følgende:

Hvis du har sikret dig, at du kan betale de lånte penge tilbage inden for den givne løbetid, og at du samtidig kan betale de udgifter, der medfølger at optage et SMS-lån, kan et hurtigt SMS-lån være en god måde at få penge udbetalt her og nu. Det kan, som nævnt, være til at betale ferie, en shoppingtur eller noget helt tredje. Et SMS-lån kan altså være en hjælp for mange, hvis man lige nu og her mangler penge. Det er blot vigtigt, at du har sikret dig, at din økonomi kan holde til det, således du inden for den korte løbetid er i stand til at betale de lånte penge tilbage. Hvis ikke pengene er betalt tilbage inden for den korte løbetid kan du risikere, at der kommer voldsomme renter og gebyrer på lånet, hvorfor SMS-lån i en sådan situation er et farligt lån at optage. Som tidligere nævnt kan et almindeligt forbrugslån for mange være en bedre løsning, da løbetiden for forbrugslån er noget længere. Ved at vælge forbrugslånet i stedet for SMS-lånet skal du altså ikke betale så stor en ydelse hver måned og du får derfor mere luft i din privatøkonomi.

Låneeksempel via Moneto

SMS-lån Løbetid ÅOP Månedligydelse Samlet
60.000 kr. 60 måneder 8,55% 1.386 kr. 79.287 kr.

Tænk dig om og brug tid på at finde det rigtige lån

Hvis du agter at låne penge til lige det, du ønsker og går og drømmer om, skal du sætte noget tid af til at finde det helt rette lån for dig. Brug derfor tid på at finde det rigtige lån, lav et budget og tag dine forholdsregler. Hvis du gør dette, gør du oplevelsen for dig selv meget bedre. At bruge tiden på dette er godt lagt ud for ikke at ende i en stor gæld. Specielt kviklån og SMS-lån kan være farlige, hvis ikke man overvejer situationen grundigt.

Men hvis du tænker dig om og overvejer situationen grundigt, er der ikke noget galt i at optage et lån. Lån er til for dig og for at hjælpe dig med at forsøde din tilværelse, også når den brænder på. Lån kan derfor både være en sikkerhed til uforudsete udgifter og en døråbner til at realisere dine drømme.

Lav en plan før du optager et lån

Hvis du laver en grundig og gennemarbejdet plan inden du optager et SMS-lån, har du større chance for at komme ud på den anden side uden en større gæld. Planen skal indeholde følgende overvejelser:

Hvor mange penge skal der bruges?

Hvis du skal ud at investere i en ny computer forestiller du dig måske, at den kommer til at ligge i en prisklasse mellem 5.000 kr. og 10.000 kr. Du vælger derfor at låne 10.000 kr. Det er ikke en god beslutning. Vi anbefaler derfor, at du undersøger, hvad det du ønsker specifikt koster før du låner pengene. For jo mere du låner, jo dyrere bliver det også at betale lånet tilbage. Lån derfor kun det absolutte minimum af, hvad du har behov for.

Er SMS-lån det rigtige valg?

Når du skal overveje om SMS-lån, er det rigtige valg, skal du afgøre, hvor hurtigt du mener, at du kan betale lånet tilbage igen. De fleste kviklån, herunder SMS-lån, har høje renter, hvorfor denne løsning kun er fordelagtig, hvis du kan betale lånet tilbage inden for en meget kort tidsperiode. Hvis ikke dette er muligt, bør du overveje et almindeligt forbrugslån, hvor løbetiden for betaling af lån er noget længere.

Hvor mange penge bør der lånes?

Hvis du har gjort op med dig selv, at du hurtigt kan betale lånet tilbage, og derfor har valgt SMS-lånet, er det relevant at beregne, hvor meget du bør låne. Flere og flere har en tendens til at låne for meget, da de fleste godt kan bruge flere penge mellem hænderne. Som nævnt anbefales det, at du låner det absolutte minimum af, hvad du har brug for. Og måske selv det er for meget? Lån medfører både renter og gebyrer. Du bør derfor kun låne et beløb, som du hver måned har plads i økonomien til at betale tilbage. Gør derfor op med dig selv, hvor meget du er villig til at afdrage pr. måned, og hvor meget din privatøkonomi tillader. Når du har beregnet dette, har du en idé om, hvor meget du har mulighed for at låne.

Hvorfor skal jeg vælge at optage et forbrugslån via Moneto fremfor SMS-lån?

Ud i fra ovenstående kommer det til udtryk, at du som forbruger skal være meget forsigtig med at optage et SMS-lån. Du skal i hvert fald gøre dig nogle grundige overvejelser om, hvorvidt du kan betale lånet tilbage inden for en meget kort løbetid. Ellers kan det ende med at blive en dyr fornøjelse for dig. Som du sikkert allerede ved, findes der et hav af forskellige låneudbydere med forskellige låntyper i Danmark i dag. Hvem du vælger at benytte bestemmer du selv. Det samme gør sig gældende for, hvilken låntype du vælger. Hos Moneto tilbyder vi forbrugslån, hvor løbetiden er langt længere end ved SMS-lån. Det betyder, at du hver måned har et større økonomisk råderum, da gælden bliver fordelt over flere måneder, hvorimod du ved SMS-lån skal betale gælden tilbage på rekordtid. Ved at optage et forbrugslån via Moneto får du følgende fordele:

Hvis du ønsker et lån med lang løbetid og attraktiv rente er du derfor kommet til det helt rigtige sted. Realiser dine drømme allerede nu med et lån.

Lån penge hurtigt

Hos Moneto kan du få

  • Lån op til 500.000 kr
  • Svar med det samme
  • Penge inden for 30 min
  • Lave renter og omkostninger