Få en lille hjælp

Drømmer du om et minilån?

Minilån er, som navnet antyder et mindre lån, hvor du ofte kan låne penge fra 500 kr. til 10.000 kr. med en løbetid på 3 måneder eller derunder. Minilånet betegnes ofte som et kviklån, da der er store ligheder mellem disse to låntyper. Minilånet er til dig, der har behov for penge lige nu og her. Det kan være en uforudset tandlægeregning, en ødelagt telefon eller noget helt tredje, som lige nu og her skal dækkes med et minilån.

Minilån
Værd at vide

Hvem optager et minilån?

Minilån er til dem, der hurtigt kan betale lånet tilbage. Som studerende kan kontoen hurtigt være tom, når der både skal være råd til husleje, bøger, mad m.m. på en SU. Hvis der er 2 – 3 dage tilbage før SU’en / lønnen igen tikker ind kan minilån være en god løsning. Ved minilån handler det altså om at kunne betale lånet hurtigt tilbage, således du undgår at betale dyre renter og gebyrer for lånet. Hvis ikke du har muligheden for at betale lånet hurtigt tilbage vil vi på det kraftigste fraråde dig at optage et minilån, da det kan ende ud med at blive en rigtig dyr fornøjelse. Hvis ikke du har muligheden for at betale lånet tilbage hurtigt anbefaler vi derfor at optage et almindeligt forbrugslån, hvor løbetiden er noget længere.

Hvor meget kan jeg låne?

Som nævnt ovenfor ligger et minilån typisk mellem 500 kr. og 10.000 kr. Hvor mange penge du skal låne afhænger af dine behov og ønsker. Hvis du har overvejelser om et beløb i den større ende bør du overveje om et traditionelt forbrugslån vil passe bedre til dig og dine behov. Dette skyldes, at du ved et traditionelt kviklån eller forbrugslån har en længere løbetid, således du ikke de næste måneder skal bruge hele dit rådighedsbeløb på at betale pengene tilbage. Ved Moneto kan du eksempelvis optage et almindeligt forbrugslån op til 500.000 kr., hvor du kan vælge en løbetid fra 1 måned til 180 måneder. På denne måde kan du tilpasse dine økonomiske behov efter din økonomiske situation. Forbrugslån er altså en mulighed for dig, som skal bruge et beløb, der overstiger beløbsgrænsen ved minilån eller har brug for en længere løbetid for at betale pengene tilbage. Ligegyldig om du vælger minilån eller forbrugslån kan du bruge pengene på lige det, du har lyst til. Om det er en ferie i eksotiske omgivelser, en tandlægeregning eller noget helt tredje, så er det helt op til dig selv.

Låneeksempel via Moneto

Minilån Løbetid ÅOP Månedligydelse Samlet
60.000 kr. 60 måneder 8,55% 1.386 kr. 79.287 kr.

Fordele og ulemper ved minilån

Som alt andet her i livet, skal man også tænke sig om, når der handler om penge. Det er derfor vigtigt at gøre sig selv bevidst om, hvad det er man går ind til. Selvom et minilån for mange er en udskældt låneform, så har denne låneform også sine fordele. Naturligvis har minilån også visse ulemper, disse bliver ligeledes behandlet i følgende afsnit.

Fordelene ved at optage et minilån er:

Minilån er en både nem og hurtig måde at låne penge på. Du får derfor hurtig afklaring på, om du kan optage det minilån, som du går og drømmer om. Dernæst bliver du ikke stillet til ansvar for, hvad pengene skal bruges til. Det betyder, at du kan bruge pengene på lige det, du har lyst til uden bankrådgiveren kigger dig over nakken. Derudover skal du heller ikke stille sikkerhed for lånet. Det betyder, at du ikke skal stille værdier som garanti for dit lån. Disse værdier inkluderer som oftest bil, bolig, opsparing osv.

Selvom der er visse fordele har minilån også sin bagside. Ulemperne ved at optage et minilån er:

Som nævnt er løbetiden meget kort for minilån, hvorfor det for mange kan være svært at betale lånet tilbage. Hvis ikke lånet bliver betalt tilbage indenfor den aftale løbetid kan det ende med at blive en uhyre dyr løsning for dig. Det er derfor vigtigt, at du grundigt overvejer, om du har råd til at betale lånet tilbage indenfor den givne løbetid. Hvis ikke dette er muligt anbefales det, at du optager et almindeligt forbrugslån, således du får mere luft i din økonomi.

Kan jeg optage et minilån på trods af RKI

Flere og flere danskere ansøger om lån, selvom de er registreret i RKI. RKI er et register over dårlige betalere, så når du er registreret der, er du officielt stemplet som en dårlig betaler. Dette kan pengeinstitutterne hurtigt se, og tør derfor ikke låne dig penge. Det samme gør sig gældende for online låneudbydere. I og med at der ikke er krav om, at du stiller sikkerhed for lånet og online låneudbydere i forvejen ved, at du er en dårlig betaler, tør de heller ikke at låne dig penge. Hvis du står i en situation, hvor du er registreret i RKI skylder du i forvejen penge til andre kreditorer. Du bør derfor ikke optage et lån før det andet er betalt. Det ville bestemt ikke gavne din økonomiske situation at optage endnu et lån. Du bør derimod have fokus på, hvordan du kan komme af med din gæld fremfor at optage mere gæld.

Lån penge hurtigt

Hos Moneto kan du få

  • Lån op til 500.000 kr
  • Svar med det samme
  • Penge inden for 30 min
  • Lave renter og omkostninger