Få en fleksibelkredit kassekredit

Du kender det sikkert godt

Det er sidst på måneden, og du er helt sikker på, at du stadig har store grønne tal på din lønkonto. Men når du tjekker din netbank ser du, at realiteten viser sig helt anderledes. Her opdager du, at du faktisk har røde tal på lønkontoen. Det kan for mange virke både uoverskueligt og besværligt at holde øje med sin økonomi i tide og utide, hvorfor minus på kontoen er et kendt fænomen for mange.

Kassekredit
Værd at vide

Hvad er en kassekredit?

En kassekredit er en løsning, hvor du får mere fleksibilitet og ekstra plads i din privatøkonomi. Du kan se Kassekreditten som en slags reservepenge til din lønkonto. Du bestemmer derfor selv, om du vil gøre brug af kassekreditten, hvornår du vil gøre brug af den, og hvor meget du vil gøre brug af den. Selvfølgelig inden for det aftalte maksimum. Du betaler kun rente af det beløb, du står i overtræk.

Mange danskere i dag vælger at have en kassekredit uden at bruge den, og ser den blot som en økonomisk buffer til uforudsete udgifter. Du bestemmer selv, hvad beløbet på din kassekredit skal bruges til. Det kan som nævnt være til uforudsete udgifter sidst på måneden eller til et godt tilbud, hvor du ønsker at slå til. Flere bruger også kassekreditten til de dyre måneder, som december, hvor den gode julemad og de indkøbte julegaver ofte kan ende i et overtræk.

Som nævnt vælger de fleste at tilknytte kassekreditten til lønkontoen. På denne både vil dit overtræk automatisk blive nedsat, når der går løn ind på kontoen. Der er også en fordel i at tilknytte kassekreditten til din budgetkonto. Dette kan være en fordel til at dække de dyre måneder, hvor du har større udgifter end normalt.

Fordele og ulemper ved en kassekredit

En kassekredit har som alle andre lån både sine fordele og sine ulemper.

Fordele ved at have en kassekredit

Fordelene ved at vælge en kassekredit som din låneløsning er følgende:

Den åbenlyse fordel ved at have en kassekredit tilknyttet din lønkonto eller budgetkonto er, at du har en økonomisk buffer. Det betyder, at du ikke behøver at ligge søvnløs om natten, hvis der skulle komme en uforudset udgift, hvis blot din økonomiske situation er i stand til at betale kassekreditten tilbage igen. 

Den anden fordel er, at du, som nævnt, kun skal betale renter af det beløb, som står i overtræk. Så hvis du kun bruger kassekreditten som reserve penge eller til en økonomisk buffer i ny og næ er denne løsning gratis for dig, når den ikke er i brug. Ikke som et kviklån. Det er altså først, når du er i overtræk, at du skal betale renter, provision og gebyrer.

Den tredje fordel er, at du selv bestemmer, hvornår og hvor meget, du ønsker at afdrage på dit overtræk. Hvis du eksempelvis laver et overtræk på 1.500 kr. afgør du selv, om du vil betale beløbet tilbage over flere måneder, eller du ønsker at betale overtrækket med det samme. Det er naturligvis dyrere, jo længere tid du afdrager. Denne fordel gør altså, at du kan tilpasse kassekreditten til din økonomi.

Ulemper ved at have en kassekredit

Der er også visse ulemper ved at have en kassekredit. De største ulemper er:

En af de helt store ulemper ved at vælge en kassekredit fremfor et almindeligt forbrugslån er, at renten i langt de fleste tilfælde er markant højere ved kassekreditten end ved almindelige samlelån. Dog skal du til gengæld kun betale renter af det beløb, som står i minus. Grundet de store renter på kassekreditten er kassekreditten en dum idé at benytte, hvis du mangler et større beløb.

En anden ulempe ved kassekreditten er, at der er renter fra første dag. Selvom den første måned som regel er uden både gebyrer og renter er det vigtigt at være opmærksom på, at der kommer både renter, provision og gebyrer på efterfølgende, og disse vil allerede starte den dag, hvor du går i overtræk.

En tredje ulempe ved kassekreditten er, at du kan ende med at stå i minus mere eller mindre hele tiden, hvis ikke du handler med stor økonomisk fornuft og ansvarlighed. Dette kan ske, hvis dit overtræk er større end din løn. Denne vil derfor blive slugt af kassekreditten. I modsætning til et minilån.

Hvem kan få en kassekredit?

Der er stor forskel på kravene afhængig af, om du vælger en online kassekredit eller en kassekredit gennem din bank. Kravene er generelt lettere at indfri online fremfor i banken. Dette skyldes, at når du søger online om en kassekredit, skal du hverken vedhæfte lønsedler, budgetter mm., som ellers er et krav i banken. Nedenstående krav er derfor krav, som du skal leve op til, hvis du søger om en kassekredit online:

Som det tydes ud af kravene, skal der altså ikke meget til før, at du kan søge om en online kassekredit.

Skal jeg vælge online kassekredit eller kassekredit i banken?

Som nævnt kan du både søge en online kassekredit og en kassekredit i banken. Men hvad er forskellen? Og hvad er bedst? Det får du svar på her.

Online kassekredit

Grundlæggende er der ingen forskel på, hvordan kassekreditten fungerer afhængig af, om det er en online kassekredit eller en kassekredit i banken. Dog har de hver især nogle kendetegn og nogle fordele. En online kassekredit har følgende fordele:

Ved at vælge en online udbyder til en kassekredit er det både nemmere og hurtigere at ansøge om en kassekredit. Behandlingstiden er ligeledes hurtigere, da der, som førnævnt, ikke stilles de samme krav som i banken. Hvis du ønsker en kassekredit her og nu, vil det derfor være en fordel for dig at ansøge ved en online låneudbyder.

At låne penge online er ligeledes anonymt. Der er derfor ingen bankrådgiver, der holder øje med dig og vil vide, hvad pengene skal bruges til. En af ulemperne ved at ansøge ved en online låneudbyder er, at omkostningerne ofte er højere end i banken. Dette gælder både renten og de øvrige omkostninger.

Låneeksempel via Moneto

Kassekredit Løbetid ÅOP Månedligydelse Samlet
60.000 kr. 60 måneder 8,55% 1.386 kr. 79.287 kr.

Kassekredit i banken

Der hvor bankerne kan have svært ved at følge med de online låneudbydere er, som førnævnt, ved behandlingstiden. Dog har banken andre fordele. Blandt andet:

En af fordelene ved at vælge en kassekredit i banken er, at du ved etableringen af din kassekredit får råd og vejledning af din bankrådgiver hele vejen igennem. Bankrådgiverne er med til at skabe det gyldne overblik over din økonomi, hvilket for mange kan være guld værd og en stor hjælp. Udover at du får råd og vejledning af din bankrådgiver er omkostningerne også lavere ved at vælge løsningen i banken fremfor online. Så hvis du har tid og tålmodighed til, at din ansøgninger bliver behandlet er kassekreditten i banken måske en billigere løsning for dig.

Hvad er forskellen på en kassekredit og et lån?

For mange kan en kassekredit også lyde som et lån. Så hvad er forskellen egentlig mellem en kassekredit og et lån? Det får du svar på her.

Forskellen på en kassekredit og et lån er, at en kassekredit ikke har et fast afdrag pr. måned. Du betaler kun renter af de penge, som står i overtræk. Så alt afhængig af dine behov kan både kassekreditten og et forbrugslån være den bedste løsning for dig. Som nævnt, hvis du ønsker at låne et større beløb er kassekreditten ikke løsningen. Der er et almindeligt forbrugslån en bedre løsning, da renten er billigere, og du har mulighed for at afdrage gælden over mange måneder. Ved at optage et forbrugslån kan du:

Så hvis du har en større drømme, som skal realiseres, kan et forbrugslån være løsningen. Lad ikke drømmene vente, start din ansøgning allerede nu.

Hvilke begreber skal jeg kende til?

Hvis ikke man kender til de generelle lånebegreber, kan det for mange både blive en frustrerende og uoverskuelig proces at finde den bedste og billigste løsning, som både passer til dig og din økonomiske situation. Nedenstående er derfor en beskrivelse af de begreber, som er vigtige at kende til før, du optager et lån.

Afdrag: Afdrag er et udtryk for det beløb, der månedsvis betales tilbage på dit lån. Når du er færdig med at afdrage på dit lån, er du derfor færdig med din gæld. Afdrag i forhold til en kassekredit benyttes i forbindelse med, at du skal afdrage, når du har overtræk, og der kommer renter på.

Rente: Rente er et gebyr, der udover det lånte beløb skal betales tilbage til låneudbyderen. Det er derfor ikke gratis at låne penge.

Rådighedsbeløb: Dit rådighedsbeløb er det beløb, som du har til rådighed efter, at dine faste udgifter er betalt. Dit rådighedsbeløb er rigtig vigtigt at kende til før, du vælger at låne penge. Med dette beløb kan du afgøre om, hvorvidt du har råd til at optage et lån.

Provision: Når du får en kassekredit aftales det, hvor meget dit maksimum lånebeløb må være. Hvis dette overskrides skal du betale provision. Provisionen er en procentsats, og er derfor ikke et fast beløb. Jo flere penge der er oversteget maksimum, desto dyrere er provisionen.

ÅOP: ÅOP står for årlige omkostninger i procent. Dette er det vigtigste nøgletal at være opmærksom på, da der bliver taget højde for alle udgifter ved lånet.

Kreditomkostninger: Kreditomkostninger er det samme som årlige omkostninger i procent (ÅOP), blot at kreditomkostningerne er i kroner / øre og ikke i procent. Kreditomkostninger er derfor også et vigtigt begreb at have for øje og kan give dig et godt overblik over alle omkostninger ved lånet.

Find den billigste kassekredit

For at finde den bedste og den billigste online kassekredit er det vigtigt at gribe det rigtigt an. Her får du en guide til, hvordan du kan gøre:

Før du går på jagt efter den rette kassekredit skal du skabe et grundigt overblik over din økonomi. Overvej ligeledes formålet med din kassekredit. Er formålet en økonomisk sikkerhed? Står du mangler penge lige her og nu? Eller noget helt tredje?

Ligeledes skal du have kendskab til dit månedlige rådighedsbeløb. Med dette ved du, hvor mange penge du kan afdrage, når du står i overtræk. Her er det vigtigt at pointere, at der kommer renter på, hvorfor du skal kunne betale flere penge af end, hvad renterne tilskriver. Hvis ikke dette sker, vil kassekreditten kun gå en vej.

Andet step er at ansøge om et kassekredit flere steder. Dette skyldes at dine specifikke vilkår bliver skabt på baggrund af en kreditvurdering. Jo bedre en kreditvurdering du får, jo billigere vil kassekreditten blive.

Tredje step er at sammenligne de forskellige låneaftaler, som du søgte om i step 2. En låneaftale bliver til, når du bliver godkendt til en kassekredit. Når du sammenligner de forskellige aftaler er det vigtigt at kigge på renten, provisionen og de gebyrer, som er forbundet med kassekreditten. Hvis du ønsker et hurtigt overblik kan du, som tidligere nævnt, kigge på ÅOP eller kreditomkostninger.

Lån penge hurtigt

Hos Moneto kan du få

  • Lån op til 500.000 kr
  • Svar med det samme
  • Penge inden for 30 min
  • Lave renter og omkostninger